Den perfekta basen

För mig, liksom för många andra, består grunden till en fin sminkning av basen. Det spelar ingen roll hur lång tid jag spenderar på att blanda ut ögonskuggan, eller hur noga jag är med att få till en knivskarp vinge på min eyeliner. Om inte basen ser bra ut kommer inte helheten att vara bra, och då spelar det andra ingen roll. Hur får man egentligen den perfekta basen? Många människor lägger flera hundra kronor i jakten på ”rätt” primer och sedan ytterligare några hundra på foundation, concealer och puder. Ofta tror man att det handlar om att ha en bra foundation och ett puder on top för att sminket ska sitta hela dagen utan att släppa, lägga sig i linjer osv. Och visst, vi behöver ha bra produkter för att resultatet ska vara fint och hållbart, MEN det räcket inte med bara bra sminkprodukter. Som rubriken lyder kallar vi det ofta för att ha den ”perfekta basen”, och för att få den måste vi börja med just basen. Vi måste börja med att ta hand om vår egen bas som vi ska lägga allt smink på.  Just det, huden. Det räcker inte bara med att tvätta bort sminket på kvällen och tro att det är bra sen. Verkligen inte. Vi måste ta hand om huden mer än så för att kunna ha en bra bas. Hur många har nån gång i livet målat en vägg? Hur gör du då? Innan du börjar måla måste du alltid spackla, slipa och måla grundfärg. Det är egentligen precis samma sak som gäller i ansiktet. Vi måste alltid göra grundjobbet för att få ett fint resultat!

Mina tips till en bra grund:

° Återfukta ansiktet! Precis som du smörjer in kroppen efter en dusch måste vi också ge fukt till ansiktet. Utan fukt kan huden hamna i obalans och bli både bli oljig och torr. På en torr hy kan en flytande foundation lätt lägga sig som ett puder på ansiktet, och om hyn är oljig vill den gärna släppa och ofta ser ansiktet bara väldigt glansigt ut. Inget av dessa är speciellt roligt att upptäcka när man kommer hem efter en heldag på stan, så återfukta ansiktet!

° Använd serum! Precis som en fuktkräm tillför serum fukt till huden. Skillnaden är bara att ett serum jobbar på djupet medan en kräm jobbar på ytan. Båda 2 behövs lika mycket för en fin hy, men för att skilja dessa åt kan du tänka att en fuktkräm är för morgondagen och ett serum är för nästa månad. Förstår du hur jag menar då? Krämen kan göra dig återfuktad ganska på en gång, och även om du känner dig lenare och mjukare av serumet så ser du inte resultatet av ett serum fören efter en månad ungefär. Det är för att serumet jobbar på djupet med undre hudlager, och eftersom det tar ca 30 dagar för huden att förnya sig helt så arbetar ett serum med att göra framtidens hy fin.

° Använd ansiktsmask! 2-3 gånger i veckan bör du lägga en mask på ansiktet. Även om du tvättar ansiktet varje morgon och kväll så finns det alltid smuts kvar på djupet som är svåra att bli av med utan en ”grovrensning”. Anpassa gärna mask efter område. Har du som jag en oljig t-zone kan du lägga en mask anpassat för just oljig hy där, och är du lite torrare på andra partier kan du lägga en mask som tillför mer fukt där. Multimasking som det kallas är ett riktigt hett tips och superbra om du inte vill använda samma mask i hela ansiktet!DSC00272_Fotor

° Använd rätt produkter! Oavsett hur bra recension ett märke har fått betyder inte det att just dom produkterna passar dig. Så var noga med att inte köpa produkter bara för att din kompis har dom, köp dom för att du tycker om dom! Jag gör så här: först väljer jag ut ett märke jag vill testa. Jag kollar tillexempel alltid om företaget testar på djur och om produkterna är veganska osv. Sen ser jag över deras sortiment. Finns det produkter som kan täcka mina behov? Har märket rengöring till blandhy? Har dom en dagkräm med spf? Har dom serum, ögonkräm osv? Sen kan det också vara så här, bara för att du testar produkter av ett märke och dessa inte funkar så behöver det inte betyda att du har fel produkter. Der kan också vara så att just det märket inte funkade för din hy. MEN, det kan också vara tvärt om. Därför vill jag tipsa om att lära känna din hy så bra du bara kan. Lär dig att läsa av den och följa utveckligen och hur den förändras under olika årstider. Sem gäller det bara att testa sig fram och se vad som passar just din egen hy bäst!

° Sista tipset är inte nödvändigt för er som vill ha hudvårdsrutinen så basic du bara kan. Men om du nu skulle vilja lägga lite extra tid till ansiktet kan jag verkligen rekommendera att använda Swiss Skin roller. Så här skriver företaget på deras hemsida om produkten,

”En Skin Roller har 540 små mikronålar tillverkade av kirurgiskt stål. Efter några minuters användning skapar den tusentals tunna mikrokanaler i huden. I kombination med användning av rätt hudvårdsprodukt får du en snabb och naturlig läkningsprocess. Efter behandling med Skin Roller absorberar huden, tack vare mikrokanalerna, upp till 300% mer av serum eller gel som appliceras. När du drar rollern över huden i olika riktningar stimulerar den tillväxt av ny bindväv och hudceller vilket i sin tur slätar ut ojämnheter och ger dig en friskare hy.”

Jag har haft min Skinroller i snart ett år, och jag känner verkligen skillnad när jag använder den. Jag upplever att huden blir mer jämt, mina oljiga partier blir mindre oljiga och pormaskarna mindre. Tummen upp för det!

DSC00286_Fotor_FotorDSC00291_Fotor

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>